top of page

Suomen Partiolaisten jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Noin 63 euron suuruinen jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksun. Suomen Partiolaisten jäsenmaksusta partiolippukuntamme Pohjan Tytöt ja Sissit ry ei saa mitään, vaan se on kokonaisuudessaan keskusjärjestön ja partiopiirin maksu. Jäsenmaksun maksamalla pääsee osallistumaan lippukunnan, piirin ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla jäsenmaksun maksanut kuuluu kansainväliseen partioliikkeeseen. Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset.

Osallistumismaksut

Tapahtumien osallistumismaksut vaihtelevat paljon niiden kestosta, paikasta ja luonteesta riippuen. Osallistumismaksut pyritään aina pitämään mahdollisimman pieninä ja niiden tarkoitus on kattaa ainoastaan kulut, ei kerryttää varoja lippukunnalle. Alla esimerkkejä tapahtumien osallistumismaksuista;

Lippukunnan syysretki (2-3pv) 10-20€/henkilö

Partiotaitokilpailut (1-2pv) 10-20€/henkilö

Partiotahti (3pv) 55-60€/henkilö

Piirin kesäleiri (4-7pv) 110-190€/henkilö

Suomen laajuiset suuremmat leirit maksavat noin 100-200 euroa riippuen erilaisista Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:lle myönnetyistä tuista. Kansainvälisten leirien hinnat vaihtelevat kohdemaan ja leiriorganisaation kulujen mukaan.

Jäsenedut

Jäsenmaksun maksaneet ovat oikeutettuja Suomen Partiolaisten jäsenetuihin. Lisäksi yli 12-vuotiaat saavat säännöllisesti ilmestyvän Lapin Scout-Info -tiedotuslehden. Syksyn ensimmäinen lehti postitetaan kaikille piirin jäsenille.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, mutta hyväksytty vapautus tulee voimaan vasta anomusta seuraavaan jäsenmaksuun. Jo maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta. Parasta on siis toimia viimeistään viikko ennen laskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautusta haetaan sähköisen lomakkeen kautta. Jäsenmaksuun voi myös hakea tukea myös Pohjan Tytöt ja Sissit tuki ry:ltä lähettämällä vapaamuotoinen hakemus vanhempain tuelle Heikki Korkala ( hekohe66@gmail.com ).  Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. 

Lippukunnan varainkeruu

Lippukunta ei peri partiolaiselta erillistä tai omaa vuosittaista jäsenmaksua. Jotta lippukunta voi tarjota paikallisesti laadukasta ja edullista partiota jäsenilleen, lippukunnalla on perinteisiä varainkeruu menetelmiä, joihin lippukunnan jäsenet osallistuvat. Varainkeruuta teemme myymällä joka vuosi joulun alla partion perinteisiä adventtikalentereita, sekä keväällä Lions Clubin sää- ja jäänlähtöveikkaus arpoja. Tekemällä omavaraisesti varainhankintaa, pystymme pitämään vuosittaiset kulut jäsenille mahdollisimman pieninä.

bottom of page